Meest gestelde vragen

 
Inhoud

  • Algemene vragen
  • Voor de vinders
  • Vragen over privacy
  • Problemen oplossen
  • Vragen over verwijderen account
  • Vragen over It’s mine!


 
 

Algemene vragen

Wat is een tracker?
De tracker verwijst naar conctactgegevens van de eigenaar van het gevonden artikel.
Wat kan ik met een tracker?
Een trackerplak je op spullen die je graag terug wil krijgen als je die ergens vergeet of verliest. De vinder scant jouw tracker en stuurt je eenvoudig een berichtje.
Waarvoor gebruiken mensen de tracker?
Mensen gebruiken de tracker om spullen terug te krijgen en/of om de eigenaar van spullen te vinden. Een fietssleutel, een boek, een portemonnee, hockeysticks of telefoon.
Hoelang werkt een tracker?
De tracker werkt levenslang. De tracker gebruikt geen stroom.
Kan ik de contactgegevens van een tracker veranderen?
Klik op deze link.  Je komt op de website van dqrc.nl, ons koppelingssysteem. Vul je e-mailadres  in en we mailen je automatisch een link waarmee jij automatisch kan inloggen om je gegevens te wijzigen.  Geen wachtwoord nodig. De link is slechts 5 minuten geldig.
Wat is de beste plaats om een tracker te plakken?
Plak de tracker op een plaats waar de vinder deze zoekt en vindt. De tracker mag niet beschadigen en ook niet de hele dag in zon liggen. Dus een donkere plaats, weg van mogelijke beschadiging is de beste plek.  In een portemonnee, in een telefoonhoesje, een camerahoesje, in een boek etc.  De vinder zal op zoek gaan om je te vinden.
Waarop kan ik een tracker opplakken?
Je kunt een tracker op alles plakken waarvan je bang bent dat je die verliest en waarvan je de vinder wil laten weten dat jij de eigenaar bent.  Rugzakken, schoolboeken, opladers, kleding, sportspullen, telefoon, sleutelbossen, creditcards etc.
 


Voor de vinders

Hoe werkt de tracker voor medewerkers afdeling gevonden voorwerpen
Scan de code en vul een bericht in. Zo eenvoudig is het. De eigenaar zal reageren. Vermeld in het bericht:
Waar u bent, wat het is, waar en wanneer het opgehaald kan worden en een een eventueel itemnummer.


 

Vragen over privacy

Verkoopt It’s mine! jouw gegevens?
NEE, natuurlijk niet. Jouw gegevens worden alleen door ons gebruikt om je te informeren.
Welke gegevens bewaren wij?

  • ·        E-mailadres
  • ·        Telefoonnummer ( optioneel)
  • ·        Locatie waar jouw tracker gescand wordt
  • ·        Procesinformatie voor statistieken

Onze systemen voldoen aan de AVG wetgeving.

Hoelang bewaren we de gegevens?
Wij bewaren jouw gegevens zolang jij dat wil. In principe is dat levenslang. Immers, jij weet niet wanneer de vinder contact met jou op gaat nemen. Je kunt natuurlijk jouw account opzeggen bij It’s mine!. Dan verwijderen wij na de wettelijke bewaartermijn jouw gegevens.
Wie kunnen jouw gegevens inzien?
Alleen It’s mine! medewerkers en bedrijven die voor It's mine! werken om de software te maken. De vinder is natuurlijk ook op de hoogte van deze gegevens.
Voldoet It's mine! aan de AVG?
Lees onze privacy voorwaarden. Daar staat alles in.
 
 

Problemen oplossen

Mijn tracker koppelt niet meer met mijn gegevens.
Klik op deze link en vul jouw e-mail adres in. Je ontvangt een link in jouw mailbox waarmee jij jouw koppeling kunt aanpassen.
Mijn tracker deed het eerst wel, nu niet meer, wat nu?
Klik op deze link en vul uw e- mail adres in. U ontvangt een link in uw mailbox waarmee u uw koppeling kunt aanpassen. Deze is slechts 30 minuten geldig.
Mijn tracker is beschadigd, wat nu?
Een beschadigde tracker wordt niet herkend door een scanner of telefoon. Plak een nieuwe tracker op uw eigendom. Probeer een plaats te vinden die minder kwetsbaar is.
Het lukt me niet om de tracker te koppelen?
Stuur een foto van uw tracker naar de klantenservice met uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer dan maken wij de koppeling voor u.
Je hebt spullen gevonden?
Heb je spullen gevonden? Scan de code en je ziet een keuzemenu. Stuur diegene een bericht met het goede nieuws dat je iets gevonden hebt met zijn of haar tracker.
 
 

Vragen over verwijderen account

Kan ik mijn account verwijderen?
Ja, stuur een bericht aan de klantenservice. We zullen je account verwijderen. We verwijderen dan ook de trackers in ons systeem. De trackers werken dan niet meer en de scanner komt op een pagina die aangeeft dat de gebruiker niet langer actief is.
 

Vragen over It’s mine!

Heb je vragen over It’s mine! ? Mail onze klantenservice. Stuur een foto van je tracker mee. We beantwoorden alle vragen binnen 24 uur.
Wie zit er achter It’s mine! ?
2 Nederlandse ondernemers van BoB Concepts en Treebits BV die technologie en gemak willen combineren voor de goede zaak dat mensen hun spullen binnen het uur weer terug krijgen. Gemak voor de loketten gevonden voorwerpen, de vinder, de eigenaar, het milieu.
Waarom is It’s mine! een .com website?
It’s mine! werkt alleen als iedereen op de wereld gebruik maakt van hetzelfde systeem, logo en snapt wat de tracker betekent. Zo werkt de tracker ook op vakantie, tijdens zakenreizen, tijdens sportreizen en uitwisseling. We hebben ambitie om de standaard te worden in het herleiden van verloren spullen naar de eigenaar. Daarom: .com.